Monday, 4 July 2011

PLANETARIUM AND PUSAT SAINS NEGARA

Agak childish kn bile seorang remaja 18 tahun pergi ke Planetarium n Pusat Sains Negara..haha tapi peduli ape,aku pergi jugak..hehe..Actually aku pergi ni pon dengan bakal abang ipar aku and kawan die sebab nk bawak anak buah kami n anak kawan die 2 jalan-jalan..So thats whyla kami pilih Planetarium and pusat Sains Negara coz tempat tu taklah terlalu kebudak-budakan.. :-)


 Ketibaan kami di Planetarium..

Memperkenalkan ahli-ahli rombongan kami..( ade lagi 2orang ahli )

Saye betul2 pergi Planetarium taw,tak tipu pon..hehe


Siez-ly,memang best masuk Platnetarium tu..semua bende yang ade dalam tu aku main..hehe..tak percaye??? Meh sini E-pie tunjuk bukti.. 


First of all masuk bilik tayangan tengok dokumentari tentang bumi,matahari n sume pasal angkasa lepas r..

Bilik anti-graviti..! kene pegang kuat-kuat kalau tak,comfirm jatuh..btw,kalau duduk lame-lame dalam bilik ni comfirm rase pening..hehe


Siap masuk surat khabar lagi taw..kau ade??? HAHA.. 


Muke nerd kami..


Actually kami excited nak masuk Planetarium ni sebab nak main kerusi kat atas ni..tapi bile kitorang tanye staf kat situ,die cakap kerusi tu dh tak boleh dimain lagi coz ramai yang muntah-muntah bile main kerusi ni..hanye tuhan je tahu betape frust nye kami..But still,kami terus kan juga kegembiraan kami..hehe


Naik jet..! haha berangan jela..


Wajah-wajah keceriaan kami..hehe


How she wish she can be a astronaut.. :-)


Okay,habis cerita tentang kat Planetarium..sekarang nak cerite time kami kat Pusat Sains Negara plak..



Wajah excited aku bile tengok ikan..hehe

Angkat diri sendiri..See?? tinggi kan aku dapat angkat..means,aku ni seorang yang kuat paham..hehe

Our one and only pet..! :)

In the mirror world..banyak kali jugak la kami terlanggar cermin-cermin 2 sebelum jumpe jalan keluar..hehe


Selepas kami,orang-orang yang agak dewase ni penat and dh puas semua bende kami main,tibe la giliran si anak-anak kecil plak yang bermain..hehe..so kami bawak la mereka ke KIDZ WORLD,something like playground,but it's bigger n more happening..how i wish i can be there,playing with the kids..:-(


Kidz World..! Pixca lain takde coz kami dah malas nak snap..hehe


Sampai sini jela perjalanan kami,lepas tu balik..so,sampai sini juga lah penceritaan saye..hehe..Plus,,dh panjang sangat aku membebel,gambar pon dekat 15 keping aku sumbat..sorry la ye sebab membosankan korang.. :-)


Kata-kata terakhir saye,,terima kasih banyak-banyak coz sudi bace..hehe :-)

10 comments:

ShErA said...

kawan shera keje part time kat pusat sains negara... selalu gak dia buat sains show...

Youpie Eppy said...

oo yeke..time kitorang pg pon ade gk diorg wat sains show tp kitorang xtgk plak..yela dh leke sgt main2 mainan kt sne..hehehe

zatie razak said...

mcm bez je pegi..hehe..sonok dia..hehe

Youpie Eppy said...

Zatie: bez la jgk,,dpt jd bdk2 sehari.. :)

BΛBYDIΣRΛツ said...

Alaaa , tak salah pun pergi sana walaupun umur sudah dewasa ^^ Nampak macam best sahaja , nak try pergi larh nanti . Heee :)

Youpie Eppy said...

BABYDIERA: yup,mmg best..tp mule2 msok mmg rse kekok coz kt dlm 2 sume bdk2 n parents je..xde remaje pon..hehehe

ayanuts said...

muka awk mcm slalu sy prnh tgk..tp dkt mana..lupa plak

Youpie Eppy said...

AYANUT: ha?? pnah nmpk sy?? laaa yeke kt mne?? :) :)

AL AZRUL said...

wahh best.... lma dah tk pergi planetarium ngara...

Youpie Eppy said...

AZRUL: then pg la..murah je aw..3ringgit 4 adult siap dgn 3D dokumentari.. :)