Monday, 11 July 2011

SUNDAY ACTIVITIES

Well,dah name pon AHAD kn so ramai lah orang-orang yang keluar berjalan..so do i..! Semalam aku dengan seluruh angkatan family aku decided untuk pergi ke ZOO again,again n again..!! Konon nye nak bawak anak-anak buah tapi sebenarnye kami dapat kupon diskaun thats why la kami pergi..hehe



Ketika baru sampai..

HAHA well,kami ni memang suke snap pixca..so,masuk-masuk je terus posing and snapped..! Hehe..


PARROTS!!! 

Persamaan antare aku and parrot adelah mulut kami..!! Bising..!! Hehehe..Masuk je zoo ni,kami disambut oleh bunyi-bunyi burung yang sangat bising..especially parrot ni,,suara die sangat kuat and nyaring..


My sista and my bro-in-law

Can you see how jinak that horse..eh no,actually tu bukan kuda..it's look like a horse but it shorter n smaller..waktu kami sampai,die duduk kat tengah-tengah kandang tapi bile kami hulurkan tangan and made some weird sound,die terus come closer to us and biar kan je kitorang belai-belai rambut die..(but my sis said,"baik-baik,,dalam bulu die tu banyak kutu"..tak tahu la betul ke tak)


OSTRICH..! Hey you!! Say cheese...!! Hehe..


 TIGER..!


HORSE..! Bukan main happy lagi si Indah(that little gurl)..hehe

Paddle boat..! I'll try it one day!


Actually tempat main peddle boat tu bersebelahan je dengan zoo,thats why la aku dapat snapped pixca berlatar-belakang kan boat-boat tu semua dari dalam zoo..


Okay la stop cerita tentang zoo ..kitorang keluar dari zoo tu dalam pukul 6 something..lepas pergi makan,kitorang pergi jalan-jalan kat STADTHUYS (tak tahu la betul ke tak ejaan die ni)..Motif pergi sane?? Saje je nak snap-snap pixca..hehe


 Berlatar-belakang kan Christ Church Malacca..


Kincir angin..

 Pose pelik dari Ayien Ocaca..!


Pose lagi pelik oleh Youpie Eppy..!


Lastly,pose gedik dengan Indah Surihani and Rania Qistina at Malacca River Cruise..


Habis sudah..hehe.. :-)

6 comments:

ShErA said...

bestkan melaka... shera pernah pegi sekali sj.. masa kat zoo melaka tu dapat la merasa naik kuda... best jgk...

Youpie Eppy said...

haha eppy xpenah naik kude..xbrani r..hehe

SHAHIRAH ADIZAN said...

wow . teringin nak datang melaka .

Youpie Eppy said...

SHAHIRAH:: datang la..nty eppy bwk jln2..hehe

BΛBYDIΣRΛツ said...

Pergi zoo melaka ke ? Kenapa tak pergi waktu malam ? Awww ~ Comel haiwan2 itu semua :D

Youpie Eppy said...

BABYDIERA: time mlm xnmpk haiwan sgt la..lgpon,ank2 buah i kecik lg,so xelok la kn nk bwk msok zoo mlm2..:)