Friday, 1 July 2011

MACARON

Sekali pandang,macaron ni memang nampak macam kuih apam tapi bukan..macaron ni lebih comel dari apam..tak percaye???? Meh sini aku bukti kan..! :-)


See?? Comel kan?? kan3?? hehe..

Siez-ly,since the first time aku tahu tentang macaron ni,aku selalu berangan nak makan die taw..tengok dari rupe paras nye,,macam sedap je,sebab tu la aku nak try..


Ermm adakah rase nye secomel rupe nye??? (",)


Aku ade survey dekat google,and aku dapat tahu harge macaron ni,RM9.00,RM10.00 or bla bla bla sebiji..Yee memang agak mahal kan tapi aku rase macam berbaloi je coz menurut dari ape yang aku bace,diorang kate nak buat macaron ni susah..memerlukan tahap kesabaran yang tinggi..Plus,,macaron ni kan cutie mutie,so memang patut pon die mahal..hehe


Ahhh!! Tak kisah la mahal ke murah ke,aku tetap nak try makan macaron ni..but unfortunately,aku tak tahu mane nak cari kedai yang jual macaron ni dekat Melaka..Beli online??? Aku nak beli sebiji 2biji je,takkan la nak beli online plak..buat malu je nanti..hehe

Makin aku cerita pasal macaron ni,makin melonjak-lonjak nafsu makan aku ni..hehe..

Ni macaron flavor chocolate with strawberry..nampak sedap ryte??


Love macaron..!

Again! Love love love..!!! Boyfie,,tolong belikan ini untuk saye!!!! :-p


Comel kan macaron-macaron ni..hehe..Ade lagi yang lebih comel..nak tengok??


TARAAA!!!! Cute3!! (abaikan besi2 kt belakang macaron tu)

This one pon cute kan.. :)


Actually,ade banyak lagi bentuk-bentuk unik macaron ni..tapi aku malas nak letak,u guys google la sendiri k..


By the way,one question for u guys,,,ADAKAH HANYE ORANG CUTE JE YANG BOLEH MAKAN CUTE MACARON NI??

Ermmm don't say yes..!! :-(

4 comments:

ShErA said...

shera pun teringin nak rasa.. tapi, tak tau nak beli kat mana

Youpie Eppy said...

kt KL byk jual.. :) :)

zatie razak said...

kt png x tau la ada jual ke x..teringin jugak nak mkn nie..huhu

Youpie Eppy said...

sme la eppy pon teringin nk mkn macaron ni tp xtaw nk cr kt mne..