Friday, 21 October 2011

Jom senang kan orang COMMENT blog kite nak?


Actually ni bukan tutorial pon...sebab benda senang kan...and ni pendapat aku je la tau...
Pada aku la kan, pe kate korang tukar setting komen korang nak tak??
Senang cikit orang nak komen blog korang kan...
Haaa mahu ke tak??

First thing first...
Harus la sign in blog korang kan...


v
v
v
v
v
v


v
v
v
v
v
v




Dashboard  > Setting  >  Comment  > Comment form placement (choose pop-up window)  > Show word verification for commnet ( choose NO)

Ehhh jangan lupe SAVE SETTING k :)


Haaa senang kan??
Jom beza kan nak ??



SEBELOM 

Comment ade kat bawah entry kan?? haa amik...siap ade word verification lagi...macam peti besi dah blog aku...nak komen pon kena bagi kata laluan gitu...aishh....macam wat reader menyampah je kan...tu belom lagi yang ade welcome note tu...setiap kali tu la kena tekan kan...wey sumpah susah wey....take time and kalau ternet slow....semalaman aku kena tunggu semata-mata nak komen blog ko...aishhhh





SELEPAS


See?? ni la hasil nye....tapi ni bukan blog aku la...blog akak aku, saje je nak snap picxa blog die...HAHAHA...
Senang and cepat...kalau ternet slow pon, memudah kan tau...haaa...pastu tak payah nak tunggu lama-lama....fening wey fening.....



Pasni mai komen ramai-ramai kat blog aku k...huhu

8 comments:

Izyan Yan Cinnamon said...

thz for tips..saya dah cuba dah..:)

Ayyunie . said...

hehe , yep . senang bila bwat comments pop-up window :)

huDajAMAluDdiN said...

tapi kn knpe saye punye comment mmg tak keluar sejak zaman batu lagi ?
=='

Liza @ Adzriel AB said...

terbaik...pantas nak komen.

BeloG MTT said...

Setting macam ni lebih mesra pengguna :)

Youpie Eppy said...

IZYAN :: hehe...ok :) saje nak share...

AYYUNIE :: kan?? sng nak comment...

HUDA :: alaaa....nanti i try tgk tuto k :)

Youpie Eppy said...

LIZA :: kan?? :)

BELOG MTT :: betul...jom tukar ramai2 :)

tyrah SHINee said...

done :) heheee XD