Monday, 24 October 2011

Hadiah dan makna disebalik nye

Penah dapat hadiah? alaaa tipu la kalau tak penah dapat kan...especially sape yang dah ade ehem-ehem tu...Kalau tak banyak pon, mesti penah dapat jugak kan even SATU....

Mesti korang excited gile bile dapat hadiah kan...toinkkk....sape yang tak macam beruk bile dapat hadiah wey...

Tapi korang tahu tak ape makne disebalik hadiah yang korang dapat tu?? haa...
Jom check this out....aku amik info ni dari blog Cik Wawa...dan di goreng-goreng cikit ikut citarasa aku..


BUNGA




Nama pon bunga kan, especially ros merah...huhh...terang-terang melambang kan hubungan korang yang romantik, sweet and lovely....Tapi tahu tak, bunga ni bersifat sementara...adat la kan, bunga kan senang layu unless ko dapat bunga siap pasu kan...haa yang tu, kalau pandai jage, insyaAllah tahan lama k... :)

Tapi  tak semesti nye bunga tu harus nye sejambak macam kat atas tu...adat la google kan...nak cantik-cantik je....


Kalau camni pon, tetap bunga kan?? walaupun bunga ni sifat die sementara, korang jangan biar kan cinta korang layu macam bunga yang korang dapat tu k...ooo so not sweet.. :)


PERFUME



Untung nye sape yang pernah terima perfume...nak tahu sebab ape?? Perfume mewakili perasaan ingin sentiasa berdua a.k.a berkepit...kalau pakwe/makwe korang bagi hadiah ni, tu maksud nye die sentiasa nak bersama and selalu ade kat sisi korang....and menganggap korang memiliki pesona and tarikan sensual yang tersendiri...
Si dia pandang korang sebagai seorang yang berpesonaliti and seksi...awww

Ooo tidak...tak semesti nye perfume tu mesti branded....One Drop Perfume and minyak attar pon di kategori sebagai perfume kan??
Yang penting, niat and hati mesti ikhlas...setuju ??


TEDDY BEAR



Sape yang cakap hadiah teddy bear ni macam budak kecik and tak matang ?? Siez ly, gurls do love it...
Kalau patung tu ade "I LOVE YOU"  terutama kat dada patung tu...ia menunjukkan si dia tu seorang yang romantik. Pluss si dia juga sebenarnye sentiasa menghargai perasaan korang and bimbang sekiranya hati korang akan terguris atau terluka sebab si dia...

Tapi jangan terlalu nak " I LOVE YOU" sangat tau sampai korang bagi patung macam ni....



Ohh tidak....so tak cool...dah la hanjing, pastu devil look pulak...ngerun mak tengok..hehe...pluss we're Muslim right??


CD,DVD ATAU NOVEL



Ok sound klise right?? Tapi hadiah camni diberikan kerana mungkin mengikut kegemaran and minat orang pakwe/makwe korang. Kalau korang dapat hadiah camni, tu makne nye si dia masih perlukan masa untuk lebih mengenali and memahami diri korang tu....Ye la, si dia nak hubungan korang jalan lancar and relex..

Kalau korang tu K-Pop lover...haaa sekali si dia bagi korang CD original group yang korang suke...amacam?? ade rupe beruk tak korang melompat?? hehe...tapi jangan sampai time benda-benda camni tau...



Amboi...aku tengok cover novel die pon dah cukup hot dah....aishhh



CINCIN ATAU RANTAI


Kalau korang dapat hadiah camni (perhiasan diri), korang sepatut nye rasa bertuah k...sebab?? sebab hadiah camni bermaksud si dia sangat menyintai and menghargai kewujudan korang kat sisi die...
Pluss ia jugak menunjukkan si dia merasa amat bertuah dapat bersama-sama korang...Si dia jugak memang serius dan ade komitmen dalam hubungan korang..
Kire dah boleh wat kawen la ni..haaa...auww...huhu


Tapi bagi remaja, tak mampu *ehhh bukan sengkek tau    nak beli barang mahal-mahal kan..bertatah berlian and batu permata bagai....lagipon tak stylo la pakai emas kan?? hehe...camni pon boleh la...







Tipu la kalau aku cakap aku tak penah time hadiah kan...SEE???




Teka cepat....hehe....the truth is, hadiah ni tak ade dalam list pon...
Agak nye sebab die sweet sangat kot, sampai tak de description..huhu...
*ayat sedap hati.......



Korang, jom kongsi-kongsi kat aku....hadiah ape yang korang penah dapat.... :)

5 comments:

A retarded kitty said...

kalau bagi coklat?

msredcheesecake said...

Nak tunjuk hadiah rupanya... Heeee....
Msred suka perfume...

Odah + One = OdahOne said...

kdg2 hadiah tu tak smestinya mahal & cantik kan?...yg penting sentimental value yang ada pd hadiah tu...

YNA said...

x reti nak teka2 nie..
entah2 dia cabut hati dia bg kat kamu, hehehe

salam kenal ya?:)

~s U e y ~ said...

hee~!i got bear ;)